Izložba Dunje Branovački od ponedeljka u Likovnom salonu KCNS

Izložba Dunje Branovački biće postavljena od ponedeljka, 11. aprila, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada i moći će da se pogleda do 2. maja.

Dunja Branovački rođena je 1985. godine, u Senti. Osnovne i master studije završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. 

U svojim radovima proučava stvarna i izmišljena čudovišta, prirodu, zbirke, maske, vizuelne liste i kabinete čudesa. Članica je UPIDIV-a i SULUV-a.
"Svesti tango samo na ideju tužne misli koja (se) pleše znači ozbiljno potceniti ovaj ples. Plešemo ono što je u nama, najiskrenije moguće u datom trenutku. To može biti tuga i melanholija, bol, nostalgija za sivim uličicama u sumrak u gradu koji nikada nismo posetili, ali takođe i radost zbog ponovnog susreta, nežnost ili bes. Ono što jesmo, stalno se menja. U skladu sa tim, menja se i način na koji plešemo. Ova izložba posvećena je plesnim momentima u kojima sam spoznala nešto o sebi i plesnim partnerima koji su mi to omogućili."
 
Dunja Branovački

Teme

KCNS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič