O besplatnim udžbenicima za osnovnu školu u petak u Američkom kutku

U petak, 15. aprila, gost Američkog kutka biće profesor Univerziteta "Karnegi Melon" Aleksandar Kavčić, koji je kroz svoju fondaciju pokrenuo projekat "besplatna biblioteka".
O besplatnim udžbenicima za osnovnu školu u petak u Američkom kutku
Foto: 021.rs
Na tribini, koja će početi u 18 časova, profesor Kavčić predstaviće javnosti, a pre svega učiteljima, nastavnicima i roditeljima, na koji način mogu da iskoriste priliku da deci obezbede besplatne udžbenike.
Osim profesora Kavčića, na tribini će govoriti i Ričard Braun, vlasnik izdavačke kuće koja je radila besplatne udžbenike za sve strane jezike.
Tribina će se održati na srpskom jeziku, a zainteresovani mogu da najave svoj dolazak putem ovog linka.
 
Fondacija Alek Kavčić osnovana je u Americi 2017. godine. U Srbiji je počela da radi početkom 2020.
  • Сремац

    17.04.2022 21:26
    БУДАЛАШТИНЕ
    Амерички издавач нуди српској деци бесплатне уџбенике ! Будалаштина без преседана.Некада су деца са ових простора имала бесплатне уџбенке,док нису почеле "реформе школства по ЕУ и светским стандардима".Уџбенике су штампали БИГЗ и Младост,а данас се више ништа не зна.Школске књиге су се некад "наслеђивале",јер су програми били исти за све.Данас је то озбиљна ставка,јер је школовање "бесплатно"
  • 002211

    12.04.2022 09:30
    A, eto nam "mrske" Amerike.
  • Vlada

    11.04.2022 21:38
    Na zalost u vecini novosadskih skola ovo ideja ce i ove godine ostati mrtvo slovo na papiru. Direktori i pojedini nastavnici ovo nikako ne dozvoljavaju vec i dalje imaju cvrste dogovore sa stranim izdavacima iz samo njima znanim interesima. A roditelji uglavnom ne zainteresovani, ne bi da se zameraju, vec bi lakse da plate sta treba. I svakom detetu svake godine nive knjige bez mogucnosti nasledjivanja. Tako nam i treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič