Slobodan Tišma i Silvia Dražić o antologiji "Reka" na Cepelinu

Na Novosadskom književnom festivalu "Razgovori o ljubavi (prema knjigama)" edicija NOJZAC predstaviće u sredu, 27. aprila knjigu "Reka - Jedna drugačija dunavska antologija" na brodu Cepelin.
O knjizi će govoriti Slobodan Tišma, Silvia Dražić, Relja Dražić (edicija Nojzac) i domaćin festivala Đorđe Randelj.

"Reka – Jedna drugačija dunavska antologija" predstavlja antologiju u 24 poglavlja u kojoj su zastupljeni najznačajniji pisci iz različitih jezika i književnosti duž Dunava. Izdanje ove publikacije omogućili su Baden-Würtemberg Stiftung i "Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“" kao i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Ovu jedinstvenu ediciju uredile su Edit Kiraly (Beč, Budimpešta) i Olivia Spiridon (Tübingen) i tokom 2022. u više navrata biće predstavljena publici.
 
Futura publikacije u svojoj ediciji Nojzac publikuje prevode mahom austrijske literature, kako one koja je već izborila svoje mesto u svetskoj književnosti (A. Štifter, H. f. Hofmanstal, J. Rot, R. Muzil, H. Broh, E. f. Horvat, T. Bernhard, M. Haushofer ...) tako i one koja danas nastoji da se za to mesto izbori (G. Amanshauzer, V. Kapaher, R. Šindl, P. Heniš...). U ediciji Nojzac-Kontrateg publikuju se važne knjige teorijsko- esejističkog karaktera.
 
Događaj počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič