Pekinška patka ponovo svira: Veliki koncert 17. maja u Fabrici, uskoro i knjiga

Čuveni novosadski i jugoslovenski pank bend Pekinška patka održaće koncert u utorak, 17. maja, u Fabrici.

Povodom 60 godina Omladinskog festivala u Subotici i 44 godine od čuvenog nastupa Pekinške patke na tom festivalu, bend je odlučio da ove godine pokaže da još uvek može.

Realizacija projekta "Čovek Patka" počinje ovim ekskluzivnim koncertom za ograničen broj fanova, a rezultiraće i knjigom o nastanku benda i pričama koje su pratile ovaj jugoslovenski (a naš novosadski) kulturni fenomen. 
 
Ekscentrični i skandalozni nastupi koji su izazivali iznenađenje i šok publike, a zbunjenost i gađenje kod establišmenta i malograđana, doneli su im večnu slavu. Hitovi benda Pekinška patka "Bolje da nosim kratku kosu" i "Biti ružan, pametan i mlad" do danas su ostali poruke kojima se izražava bunt i generacijski jaz.
Tokom koronarnih vremena, podmladili su tim i dobro se uvežbali, navodi Sreten Kovačević, gitarista Pekinške patke.
 
"Cila me je pozvao dok je bio lockdown i pitao da se okupimo da sviramo. Pošto su se te ideje često nametale, pa propadale usled nedostatka volje jednih ili drugih, rekao sam mu da može ako okupi baš dobru ekipu i uvežbaju se. Rekao sam da ću onda doći da ih čujem i ako budu baš dobri, nastavljamo dalje zajedno da se uvežbavamo. I mislio sam da će ga proći volja... Međutim, došao sam na probu i oni su bili dobri, a onda smo nastavili da radimo i sada smo odlični! Tako da garantujemo dobru svirku i dobar provod. Pank ima svoje poklonike svuda i uvek, a Patka ima svoje fanove u svim generacijama posttitovskog vremena, u svim bivšim jugoslovenskim republikama i na svim kontinentima. To je dovoljno razloga za jedan ovakav event, a ono što će publika poneti sa sobom biće nesvakidašnje", kaže Kovačević.
 
Misija nove postave benda: da prenese energiju novim generacijama, podseti savremenike "kako je to nekada bilo", i istovremeno afirmiše pank i rok muziku.   
 
Koncert počinje u 21 čas, ulaznice su u pretprodaji u Gigstix-u, a na dan koncerta mogu se kupiti na biletarnici Fabrike. 
 
  • Draza

    16.05.2022 16:56
    Panker70
    U prvim redovima sam
  • Jetra mi je propala

    15.05.2022 20:16
    Povratak Patke
    Drago mi je da su se Sreta i Cila organizovali i da će opet zajedno da praše. Šteta što nije tu i Čonta, bilo bi potpuno zadovoljstvo! Povratak Pistolsa u Britaniji i povratak Patke u Nedojebiji! ;)
  • Zmaj

    12.05.2022 15:36
    Pankeraj
    Cujem da ce biti ateisti predgrupa bilo bi sjajno
    Zna li se sta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič