U četvrtak "Bazar zdravlja" u Medicinskoj školi "7. april"

Medicinska škola "7. april" u Novom Sadu organizuje Bazar zdravlja, povodom obeležavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara, 12. maja.

Pod sloganom "Nema zdravstvene zaštite bez medicinskih sestara" u dvorištu medicinske škole "7. april" (Vojvode Knićanina 1) od 10 do 13 časova predstaviće se učenici devet obrazovnih profila.

Na događaju će biti učenici smerova medicinska sestra tehničar, ginekološko-akušerska sestra, pedijatrijska sestra tehničar, laboratorijski tehničar, farmaceutski tehničar, fizioterapeutski tehničar, kozmetički tehničar, zubni tehničar i stomatološka sestra tehničar.

Na bazaru, učenici će demonstrirati medicinsko-tehničke radnje.
 
Prisutnima će biti prikazano šta su u toku svog obrazovanja naučili, uključujući i merenje krvnog pritiska, pulsa i nivoa šećera u krvi, zdravstveno-vaspitni rad sa trudnicama i budućim mamama, osnove pružanje prve pomoći, osnove tehnike masaže i priprema krema i rastvora.
 
Takođe, učenici će promovisati oralno zdravlje i pravilnu negu ruku i noktiju, a za najmlađe je pripremljena edukacija o značaju pravilne tehnike pranja i dezinfekcije ruku.
 
Bazaru zdravlja će prisustvovati i učesnici Erazmus+ projekta "Gerijatrija".
 
Iz škole napominju da će se, u slučaju kiše, manifestacija održati u holu škole.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič