Izložba "Pogledi" Gabriele Hajzler u Američkom kutku

Izložba "Pogledi" Gabriele Hajzler biće otvorena u petak, 13. maja, u Američkom kutku Novi Sad.

Izložba "Pogledi" sastoji se iz dva ciklusa uobličenih u formi slika i digitalnih printova. Radovi su proizvod višegodišnjeg likovnog istraživanja umetnice na temu intimnih momenata urbanog života. 

Likovna poetika građena je pomoću predstava fasada, koje igraju ulogu svojevrsnih scenografija. Prozori, vrata i stepeništa, kao konstruktivni delovi nose u sebi mnoštvo asocijacija i potencijalnih simboličkih interpretacija.

Dva ciklusa predstavljena u jednoj izložbi su na prvi pogled vizuelno dosta različita, ali su suštinski vrlo komplementarni jer prikazuju isti svet iz dva ugla, iz dva različita pogleda ali kroz iste oči.
 
Gabriela Hajzler je diplomirala na grafičkom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Zvonka Tilića. Magistrirala je 2011. godine na grafičkom odseku kod istog profesora. Članica je ULUVA a od 2006. godine radi kao profesorka likovne grupe predmeta u srednjoj školi za dizajn "Bogdan Šuput" u Novom Sadu. Izlagala je u zemlji i inostranstvu.
 
Izložba će biti otvorena u petak, 13. maja, u 19 časova.
 
Građani će moći da je pogledaju svakog radnog dana, od 10 do 20 časova, do 10. juna. 
  • Tezlika

    13.05.2022 21:16
    Impresivno
    Fascinantna izložba prepuna "događaja", impresivna i nikog neće ostaviti ravnodušnim! Boje na akvarelima su posebna priča, tako nežne i "meke"! Razgovor sa autorkom je bio poseban doživljaj. Izložbu svakako treba pogledati, preporučujem je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič