Koncert benda "Broodmen" i Lazara Novkova večeras u KCNS

Koncertom benda "Broodmen" i Lazara Novkova u ponedeljak, 16. maja, biće najavljen Internacionalni festival harmonike i kamerne muzike "Eufonija" u Kulturnom centru Novog Sada.
Ova saradnja nastala je tokom leta prošle godine, kada je duo Dragana Alimpijevića Pika i Zoltana Šimona, koji čine "Broodmen", u okviru "Live session" snimio pet pesama u studiju Road, a u pesmi "Clown life" gostovao im je renomirani novosadski umetnik na harmonici Lazar Novkov. Tada se rodila ideja i o daljoj zajedničkoj saradnji.

Za razliku od klasičnih nastupa benda "Broodmen", na ovom u Kulturnom centru Novog Sada, dvojcu će se po prvi put uživo pridružiti i Novkov. Pored pesama sa objavljenog albuma, novosadska publika imaće priliku da čuje i one koje je Broodmen pisao poslednje dve godine, kao i pesme Lazara Novkova u novim aranžmanima, otkrio je u razgovoru za 021.rs Dragan Alimpijević Pik.

"Najveći deo koncerta biće potpuno nove pesme, koje su pisane sa idejom da Lazar svira sa nama. Zbog toga je ovo specifičan koncert Broodmena jer nećemo biti samo nas dvojica - na bini će biti i Lazar Novkov", naveo je Pik. 
 
"Broodmen" je nastao kao spoj dve kreativne duše odrasle u Novom Sadu, Dragana Alimpijevića Pika i Zoltana Šimona. Potekli iz dva potpuno različita muzička miljea, kao dugogodišnji saradnici svirali su i stvarali u zajedničkom sastavu Grate i učestvovali na mnogobrojnim albumima i snimanjima širom regiona. "Broodmen" su osnovali u želji da kreiraju utočište otvoreno za najraznovrsnije ideje, vođeni čistim emocijama i iskrenošću. Nakon dve godine rada snimili su svoj prvi album "Secondary Emotions", koji su samostalno izdali 2017. godine. Od 2019. godine Zoltan živi i radi u Amsterdamu, pa bend nastavlja pisanje novih pesama na daljinu.
 
Alimpijević je za 021.rs rekao i kako su se pronašli u instrumentalnoj muzici. 
 
"Svežina tog nečeg novog što nam je Broodmen dao je opijajuća. To nam i dan danas posle sedam godina toliko prija, da je to naprosto fenomenalno i verovatno se zbog toga stalno vraćamo tome", dodao je Alimpijević. 
 
 
Neobično je i to što je reč o dvojcu koji, uglavnom, samostalno svira. On u tome vidi prednost.
 
"Bilo je ideja da se dovedu još neki muzičari, međutim, što je to duže trajalo, sve više smo shvatali da je to zapravo jedina istina. To je toliko ogoljeno i minimalistički da verujem da može da se čuje kako dišemo nas dvojica. U tom nekom smislu je strašno intimno i uključivanjem bilo kakvog trećeg instrumenta u priču, izgubila bi se surova intimnost koja je prisutna kada samo nas dvojica sviramo", istakao je.
 
Nastup benda "Broodmen" i Lazara Novkova održaće se u Kulturnom centru Novog Sada, a početak svirke, na koju je ulaz slobodan - zakazan je za 19 časova
  • Straja

    17.05.2022 06:26
    Bio
    Iscepali su...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič