Program "Muzeji za 10" u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

Bogat program tokom manifestacije "Muzeji za 10" održava se i u Poklon zbirci Rajka Mamuzića.
Program "Muzeji za 10" u Poklon zbirci Rajka Mamuzića
Foto: 021.rs
Program:
 
Sreda, 18. maj, u 18.00
 
Od pera do grafitne olovke - crtež juče i danas
 
U okviru pratećeg programa izložbe "Crteži iz fonda Poklon zbirke Rajka Mamuzića" održaće se predavanje o crtežu kao sredstvu likovnog izražavanja slikara Branka Jankovića, profesora Akademije lepih umetnosti Brera iz Milana, Italija. Branko Janković se kroz svoju karijeru umetnika i predavača bavi crtežom kao osnovnom tematikom. Crtežu prilazi iskustveno kao umetnik, studiozno kao profesor i analitički kao kritičar. 
 
Predavanje će za osnovnu temu imati crteže iz fonda Poklon zbirke pomoću kojih će se kretati kroz istoriju crtanja sve do današnjih metoda i načina izražavanja.
Četvrtak, 19. maj, u 19.00
 
Koncert za gitaru i flautu
 
Koncert klasične muzike u izvedbi flautistkinje Vesne Mitar i gitaristkinje Amalije Miler.
Petak, 20. maj, od 15.00 i od 18.00
 
Prikazivanje filma "24 slike" ("24 Frames") iranskog režisera Abasa Kjarostamija
 
Film je montiran nakon smrti ovog slavnog iranskog umetnika i predstavljen publici prvi put 2017. godine. Prikazan je u 24 slike, poezije trenutka koje obraćaju pažnju ne na osnovnu tematiku već predstavljaju sporednu ulogu, pozadinu u nastajanju jednog filma. Kjarostami te prateće elemente na kraju iznosi u prvi plan, čineći tako od njih protagoniste i naratore virtuozno povezane u jednu filmsku celinu. 
 
Film će se prikazivati u prostorijama Galerije u dva termina.
 
Ulaz na programe je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič