O "Mokrinskim hronikama" Srđana Tešina u četvrtak na Cepelinu

Knjiga "Mokrinske hronike" Srđana V. Tešina biće predstavljena novosadskoj publici na Cafe Brodu "Zeppelin", u sklopu Novosadskog književnog festivala.
O "Mokrinskim hronikama" Srđana Tešina u četvrtak na Cepelinu
Foto: 021.rs

Na predstavljanju će, osim autora, govoriti i urednik IK Arhipelag Gojko Božović, te Đorđe Randelj, domaćin Novosadskog književnog festivala.

Tešinova knjiga našla se u ovogodišnjem finalu za NIN-ovu nagradu. Ona je povest o odrastanju i sazrevanju. Priča o jednom dečaku, jednom mestu i jednoj generaciji u lomovima osamdesetih i dramama devedesetih.

Smeštene u mesto Mokrin, ove hronike govore o jednoj generaciji u uskomešanom vremenu, pa će se otuda u njima prepoznati ljudi različitih iskustava i geografija.
 
Srđan V. Tešin (Mokrin, 1971) je studirao filozofiju i komunikologiju u Beogradu. Diplomirao je na poetici kratke priče. Objavio je dvanaest knjiga. 
 
Predstavljanje knjige će početi u 19.30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič