Izložba "Feministička avangarda 70-ih. Radovi iz Verbund kolekcije" u MSUV

Izložba "Feministička avangarda 70-ih. Radovi iz Verbund kolekcije, Beč" biće otvorena danas, 19. maja, u 20 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Na otvaranju će govoriti Branislava Sekulić, direktorka MSUV, dr Gabriele Šor, kustoskinja izložbe i direktorka Verbund kolekcije, Adrijan Fajks, direktor Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu i dr Sanja Kojić Mladenov, kustoskinja izložbe, MSUV.

"Izložba predstavlja jedinstvenu priliku da se, na jednom mestu, sagleda umetnička praksa internacionalno priznatih umetnica, koje do sada uglavnom nisu imale priliku da budu predstavljene u našoj sredini. Istovremeno, to je i mogućnost da se napravi paralela i ukaže na pozicije umetnica iz lokalnog umetničkog konteksta, prezentacijom umetničkih radova iz kolekcije MSUV kroz izložbu 'Na putu slobode'. Cilj je afirmacija ženskog doprinosa razvoju  istorijskih umetničkih praksi i ukazivanje na značaj emancipacije muzejskih institucija i šire javnost", ističe kustoskinja Sanja Kojić Mladenov.
Ova međunarodna grupna izložba obuhvata dela internacionalnih umetnica iz kolekcije Verbund, od kojih je za izložbu u Novom Sadu napravljen poseban izbor, uz segment radova umetnica iz kolekcije MSUV. 
 
U okviru izložbe će biti održana vođenja kroz izložbu i dva prateća programa. 
 
U petak, 20. maja, u 18 časova, u Kino Sali MSUV, biće održana promocija knjige Katalin Ladik "Mogu li da živim na tvom licu: romaneskna životna priča / Katalin Ladik". 
 
U sredu, 25. maja, u 19 časova, u istom prostoru će biti predstavljena knjiga Jasmine Tumbas, "I Am Jugoslovenka! Feminist Performance Politics During & After Yugoslav Socialism".

Teme

msuv

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič