Festival "Vila" prvog vikenda juna: Bajke uz Anicu Dobru i bogat program za mališane

Festival "Vila" u Vrdniku od 3. do 5. juna donosi mnogobrojne koncerte, radionice, predstave i filmove, ali pored svega toga i mnoštvo programa za najmlađe posetioce.
Festival "Vila" prvog vikenda juna: Bajke uz Anicu Dobru i bogat program za mališane
Foto: 021.rs
Koliko često deca imaju priliku da svoje slobodno vreme provide u prirodi? Dalje od malih i velikih ekrana televizora, kompjutera i telefona, dalje od gradske buke i automobila, provedite pravi porodični vikend na zelenim proplancima u srcu Fruške gore. Na samo nekoliko kilometara vožnje od Novog Sada, održava se festival "Vila" ponudiće program za mališane.
Voljene i svima poznate stare bajke dobiće novo ruho.
Princeze i vitezovi ponovo će oživeti kada će glumice Anica Dobra i Nataša Šolak kao i novinarka Nataša Miljković deci čitati priče na kojima su mnoge generacije odrastale.
 
Anica Dobra bajke će bajke čitati 3. juna, a Nataša Miljković 4. juna, dok će Nataša Šolak bajke čitati poslednjeg dana festivala, 5. juna.
 
Na ovom festivalu deca će imati jedinstvenu priliku za vrstu edukacije koja nije uobičajena, ali je izuzetno značajna - finansijsko opismenjavanje. Predstava "Čuvari Zmajevog blaga", koja će biti izvedena 4. juna, napravljena po istoimenoj igrici za decu, odgovara uzrastu od 6 do 11 godina, ali će uz podršku roditelja u njoj sigurno uživati i mlađa deca. Zmaj deci velikodušno deli svoje blago, ali da bi ga sačuvala treba da znaju odgovore na brojna pitanja. Na ovaj način, kroz interakciju i zabavu deca prave svoje prve korake ka finansijskom opismenjavanju i stvaraju odličnu osnovu za upravljanje novcem.
 
Ovo je samo jedan od programa koji je pripremila Erste Banka na temu finansijske edukacije uz zabavne i interaktivne radionice. Deca će imati priliku da slikaju, prave modele kovanica, pogađaju tajne predmete, ali pre svega uče o ovoj važnoj temi.
 
Dečiji kutak obuhvatiće poligon spretnosti, igre poput bilijara nogom, frizbija, puštanja zmajeva na vetru i bacanja lakih aviončića bez motora, uz animatore koji će decu sve vreme voditi kroz igre.
 
Najmlađi će razvijati različite intelektualne, motoričke, socijalne, čak i emotivne sposobnosti u okviru radionice "Oblutak" za koju je zadužena Dunja Šašić, potvrđena ekspertkinja u kreativnom radu sa decom.
 
Dečiji program upotpuniće i Rok kamp za devojčice sa čijim polaznicama će raditi muzičarka Maja Cvetković iz benda E-Play i novinarka i urednica emisije Bunt na RTS-u Branka Glavonjić.
 
U Vrdnik stižu i heroine regionalne i evropske muzičke scene. Od sevdalinki u kombinaciji sa klasičnim instrumentima, preko popa do metal muzike, na festivalu "Vila" nastupiće Amira Medunjanin u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Kaliopi, Natali Dizdar, Tarja Turunen, Simone Lamsma, Tabea Zimmermann, bend Warpaint i drugi.
 
Festival će obuhvatiti i projekciju filma "Leto kada sam naučila da letim", rađen prema knjizi Jasminke Petrović i predstavu "Prah" u kojoj glavne uloge igraju Nataša Ninković i Zoran Cvijanović. Sve ovo i još mnogo različitih programa deo su festivala "Vila" koja je deo programskog luka "Heorine" koji se bavi ženskim stvaralaštvom, podsticanjem i promovisanjem ženske kulture i umetnosti.
 
Partner programskog luka Heroine je Erste banka. Detaljan program, programsku knjigu i sve informacije vezane za događaje nalaze se na sajtu projekta novisad2022.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič