Predstava "Jugoslavija, moja dežela" u petak u Novosadskom pozorištu

Predstava "Jugoslavija, moja dežela" pozorišta iz Kopra i Prijedora gostovaće u petak, 27. maja u Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház.
Predstavu je po istoimenom romanu slovenačkog pisca Gorana Vojnovića na scenu postavljao reditelj Marko Misirača. 
Vojnovićev roman napisan je 2012. godine, a kroz sećanja glavnog junaka stalno nas vraća u vreme bivše zajedničke države. Predstava prati putovanje Vladana Borojevića kroz Balkan i njegovu potragu za ocem Nedeljkom, Srbinom, oficirom bivše Jugoslovenske narodne armije, danas ratnim zločincem u bekstvu, koji je početkom devedesetih nenajavljeno napustio malog Vladana i njegovu majku Dušu iz Ljubljane. 
Uznemirujuće putovanje na kojem se Vladan mora suočiti sa svojim životnim traumama, strahovima i ponovo otkriti svoj identitet. 
 
"Tu su brojni likovi i situacije koje na duhovit i potresan način ilustruju to vreme, ali težište je na odnosu sina koji pokušava ponovo da uspostavi svoj identitet i oca, optuženika za ratni zločin, koga sin ponovo upoznaje, sastavljajući svojevrsnu slagalicu od sećanja, košmarnih snova, priča i anegdota o njemu", rekao je o predstavi reditelj Misirača.
 
Ona je prošle godine, na festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima dobila nagradu za najbolju predstavu u celini, a glumac Boris Šavija koji igra oca Nedeljka nagrađen je za najbolju mušku ulogu. 
 
Predstava će početi u 19 časova na velikoj pozorišnoj sceni.
 
Karte se mogu rezervisati preko sajta Novosadskog pozorišta, odnosno na mail szinhazujvideki@gmail.com ili na broj telefona 021/657 2526.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič