Promocija "Knjige o Petrovaradinu" u Bulevar Books-u

Promocija "Knjige o Petrovaradinu" održaće se u četvrtak, 2. juna, u Bulevar Books-u.
Istraživački tim koji je radio na knjizi čine Sanja Macut, Darjuš Sami i Vladimir Mitrović.
 
Knjiga o Petrovaradinu nastala je iz želje da se sakupi i sačuva od zaborava jedan deo istorije Petrovaradina.

Od istorijskih izvora do sećanja starijih sugrađana ova knjiga je nastajala kao svojevrstan zbornik istorijskih fragmenata. Neke njene stranice govore o prostorima, događajima i pojavama, a neke o ličnostima koje su obeležile Petrovaradin. Shodno tome, knjiga sadrži tri glavna poglavlja – Prostor, Pojave i Ljudi.

Putujući kroz složene slojeve istorije ovog prostora, istraživači – istoričari, istoričari umetnosti i novinari, uključili su u proces prikupljanja i pisanja knjige podatke iz postojeće literature o Petrovaradinu, arhivskih i novinskih izvora, kao i autentične priče iz svakodnevnog života njegovih stanovnika.
 
Promocija će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič