Nova predstava Teatrića Muzeja Vojvodine za mališane u subotu, 11. juna

Nova predstava Teatrića Muzeja Vojvodine "Au, što je lepa mlada" zakazana je za subotu, 11. jun, u Dunavskoj 35.

Teatrić Muzeja Vojvodine predstavlja iskorak u interpretaciji muzejskog nasleđa. Osnovna ideja je da se pojedine muzejske priče sa stalne postavke Muzeja Vojvodine predstave kroz kratke lutkarske scene, koje za cilj imaju dodatno motivisanje dece da posete izložbu.

Druga, na ovaj način, ispričana priča, bavi se svadbenim običajima i eksponatima sa etnološkog dela stalne postavke Muzeja Vojvodine. Šta se desilo kada su se Juca i Vasa zaljubili na prvi pogled na vašaru, da li su roditelji odobrili tu ljubav, i koja je uloga u svemu provodadžije Stanoja?

Predstava se izvodi po scenariju kustosa pedagoga Odeljenja za odnose s javnošću i pedagoški rad Muzeja Vojvodine, uz podršku volontera Novosadskog volonterskog servisa, dok je lutke za predstavu izradila Monika Jovanov.
 
Program je namenjen deci uzrasta od pet do 10 godina, kao i za roditelje, bake i deke...
 
Broj gledalaca je ograničen na 20, tako da su prijave obavezne na elektronsku adresu pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs.
 
Početak je u 11 časova.
  • Zmaja

    09.06.2022 16:56
    Odlicno
    Odlicne predstavice i jos bolji nacin da se dovede nova publika u muzej. Svaka cast, dolazimo ponovo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič