Predstava "Pege u srcu" premijerno u subotu u Fabrici

Predstava "Pege u srcu", nastala po dramskom tekstu Moše Berahe, u režiji Milorada Milinkovića, premijerno će biti izvedena u subotu, 18. juna, u 21 čas, u Fabrici.

Predstava se bavi kako logorskim iskustvima Moše Berahe, tako i ljubavnom pričom smeštenom pred sam Drugi svetski rat. 

Direktor SKC Novi Sad, Obrad Škrbić objasnio je da se ideja za realizaciju ove predstave javila 2019. godine, kada se sreo sa unukom Moše Berahe, violončelistom Ronijem Berahom.

"On mi je ispričao kako je njegov pokojni deda Moša Beraha, inače naš pozorišni reditelj iz predratnog perioda i osnivač Užičkog i Zeničkog pozorišta, napisao jedno delo koje je on našao na tavanu njihove kuće u Zrenjaninu. On mi je ponudio da pročitam tekst, a ja sam ga nakon toga prosledio kolegama iz SKCNS-a i mom prijatelju, reditelju Miloradu Milinkoviću, koji je pristao da režira ovu predstavu, uz malu dramatizaciju i adaptaciju teksta", rekao je Škrbić.
 
Nakon premijere, "Pege u srcu" biće izvedene u nedelju, 19. juna, i u ponedeljak, 20. juna, od 21 čas u Fabrici.
 
U predstavi igraju Ivan Đurić, Anđela Pećinar, Aljoša Đidić, Nenad Pećinar, Aleksandar Gajin i Miroslav Fabri. Autor muzike je Roni Beraha. 
 
Ulaznice koštaju 800 dinara. Mogu da se kupe na biletarnici Fabrike, svakog dana od 10 do 15 i od 17 do 20 časova.

Teme

SKCNS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič