Ciklus britanskog filma o odrastanju u CK13

Ciklus britanskog filma o odrastanju održaće se od ponedeljka do srede, 27. do 29. juna, u Omladinskom centru CK13.

Trodnevni ciklus donosi filmove s kraja prošlog i početka ovog veka. Urednik je Milan Tica.

Sve projekcije počinju u 21 čas, a ulaz je besplatan.
Program: 
 
Ponedeljak, 27. jun
 
Akvarijum (Fish Tank, 2009)
 
U ovom ostvarenju rediteljka Andrea Arnold – dobitnica Oskara za najbolji kratki film (Wasp, 2003) – portretiše dezorijentisanu petnaestogodišnjakinju Miju koja živi u jednom stambenom naselju sa nezainteresovanom majkom i mlađom sestrom. Kolotečinu svakodnevnih sukoba, što u porodici, što na ulici, obuzdaće pojava novog majčinog partnera Konora, u kome Mija vidi nešto više.
 
Utorak, 28. jun
 
Lovac na pacove (Ratcatcher, 1999)
 
Lin Remzi se u Holivudu proslavila naslovima "Moramo da pričamo o Kevinu" i "Zaista, nikada nisi bio ovde", međutim, njen dugometražni debi, film "Lovac na pacove", predstavlja istinsku sliku njene poetike. Sumorna priča o odrastanju u Škotskoj sedamdesetih sa svetlom uperenim ka dvanaestogodišnjem Džejmsu, koji mora da se suoči sa tragedijom u komšiluku u koju je i sam umešan.
 
Sreda, 29. jun
 
Ovo je Engleska (This is England, 2006)
 
Režiser Šejn Medouz kroz film o dvanaestogodišnjem otpadniku Šonu koji se sprijatelji sa grupom skinheda daje delom autobiografski, istovremeno komičan i bolan prikaz detinjstva u Jorkširu osamdesetih. Film postavlja teška pitanja o odrastanju, prijateljstvu i nacionalnom identitetu.

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič