Sećanje na dva velika umetnika: Veče posvećeno Miroslavu Antiću i Slavuju Hadžiću

Veče posvećeno Miroslavu Antiću i Slavuju Hadžiću održaće se večeras, 29. juna, u galeriji Prometej u okviru programa Kultura sećanja.
Ovom prilikom posetioci će moći da pogledaju dokumentarni film "Miroslav Antić - pesnik izuzetak" koji je režirao Slavuj Hadžić, a za koji je scenario radio Josip Babelj.
 
U dokumentarnom filmu prikazani su dokazi Mikine stvaralačke veličine, predstavljen je izbor njegovih stihova (u tumačenju Ivana Jagodića i Miodraga Petrovića), odabranih tako da hronološki prikazuju pesnikov život i stvaranje.
 
Uz poeziju, osvetljene su i druge oblasti Mikinog delovanja, kao što su novinarstvo, film i slikarstvo.
 
O Miki Antiću nadahnuto i sa ljubavlju govore njegova supruga Ljilja Antić, novinar Ljuba Vukmanović, pesnici Pero Zubac i Ljubivoje Ršumović, pisci Momo Kapor, Raša Popov, kritičari Draško Ređep i Slobodan Novaković, reditelj Petar Latinović, glumice Mira Stupica, Mira Banjac i Ružica Sokić, publicista Simeon Babić i izdavač Zoran Kolundžija.
 
"A najlepše i najbolje o sebi, svom doživljaju života i stvaranja, govori sam Mika Antić, u svojim delima, u snimcima sačuvanim u dokumentaciji TV Novi Sad i zapisima u knjizi Radovana Popovića Antić njim samim, što je sve korišćeno u kratkim naznakama", navodi se u najavi organizatora.
 
U programu večeri posvećenoj Miki Antiću i Slavuju Hadžiću učestvuju Miodrag Petrović, Mirjana Hadžić i Zoran Kolundžija. Početak događaja je u 19h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".