Izložba "Sueño Caribeño" Aleksandra Adžića Adže od 4. jula u KCNS

Izložba "Sueño Caribeño" Aleksandra Adžića Adže biće otvorena u ponedeljak, 4. jula u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, u Katoličkoj porti.
Skulpture Aleksandra Adžića Adže rezultat su višegodišnjeg traganja za pravom merom u neverovatnom svojstvu imaginarnog amalgama u kome se iz dela u delo rađaju zamišljene metafore, alegorijske kompozicije i nadrealne "podvodne" vizuelne situacije u razgranatoj mašti.
Svako delo je jedan korak, stepenica prema uzvišenom albumu višestrukih predstava, polivalentnih konstrukcija i trodimenzionalnih fragmenata svekolike Prirode. 
"Prsti mogu biti i grane u vis uspravljenog drveta, simbola života, veze između neba i zemlje, oživljene intenzivnim pigmentima zemljine unutrašnjosti. Pikturalni kvaliteti skulptura nalaze se u sazvučju sa modelovanom formom i završnom obradom. Jednako kao što je i svaka školjka na dnu mora cizelirana, do onog trenutka, kad je čovek iznese na suvo - tada počinje njena transformacija. Posmatrajući Adžićeve radove, istrgnute iz konteksta, u komadu morske vode iz kojeg izranja androgina figura, kao da je rasvetljen i probuđen svet Posejdonovog mračnog morskog imanja, bogatstva nedokučivih koraliteta naše duboke i svesne potrage za samim sobom. Upravo to umetnik i čini, temeljno stvarajući torzoe izgubljenih horizonata Atlantide u lavirintskoj zbunjenosti nepoznatog. Ciklus Karipski san suštinski je otelotvoreni dnevnik neokončanih snova, u kojima se beleže i druga emotivna Adžićeva iskustva nakon boravka na egzotičnim morima", rekao je o izložbi Danilo Vuksanović.
 
Izložba će biti otvorena do 18. jula.
 
 
O autoru:
 
Aleksandar Adžić Adža- diplomirani vajar-keramičar. Rođen 1971. godine u Novom Sadu. Završio Srednju školu za dizajn Bogdan Šuput u Novom Sadu, smer grafika-plakat, diplomirao u klasi Branislava Stajevića 1996. na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na odseku Keramika. Na istom odseku završio magistarske, odnosno master studije. Član je UPIDIV-a od 1996, kao i udruženja umetnika LIKOVNI KRUG od 1997. godine. Radio kao scenograf složenih projekata na Radio-televiziji Vojvodine. Učestvovao na međunarodnim simpozijumima iz oblasti skulpturalne keramike. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Izlagao na više nacionalnih i internacionalnih samostalnih i kolektivnih izložbi. Osnivač i predsednik Centra za reciklažu umetnosti. Živi i stvara u zemlji i inostranstvu.
 
Otvaranje izložbe je u 18 sati.

Teme

KCNS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".