Izložba "Kamen papir makaze" od ponedeljka u Fabrici

Izložba "Kamen papir makaze" biće otvorena u ponedeljak, 18. jula, u Fabrici.

Otvaranje izložbe je u 20 časova, a prethodno, od 17h, organizuje se on lajn prezentacija i razgovori sa učesnicima izložbe. 

Izložba "Kamen papir makaze" realizuje se četvrti put u okviru sedmog izdanja projekta umetničke razmene "Art links". 
 
Prethodne verzije ove izložbe priređene su u austrijskom gradu Holabrunu (2018), u Dortmundu (2019) i Ljubljani (2021), a naredne godine biće priređena u Beogradu u Institutu Servantes i u Madridu.
Postavku i ovaj put modifikuju i od predhodnih razlikuju zahtevi galerijskog prostora i kustoska koncepcija, te je u SKC Fabrika prvi put koncipirana kao niz dijaloga radova umetnika iz dve različite zemlje, dve kulturne scene - Španije i Srbije.
 
Deset parova umetnika iz dve zemlje, koji se nikada do sada nisu sreli, niti su prethodno upoznati sa radom onog drugog, predstavljeni su kroz radove na papiru, od papira, uz upotrebu kamena ili makaza: crteži, kolaži, litografija, objekti... 
 
Sama igra "Kamen-papir-makaze" igra se u dvoje, postoje tri simbola koje igrači formiraju svojim šakama - pesnica za kamen, ispružena šaka za papir i dva pružena prsta za makaze. Svaki od ta tri elementa jači je od jednog i slabiji od drugog. 
Faktor sreće ili uspešne psihološke procene protivnika utiče na odabir simbola koje igrači pokazuju. Zbog svoje nasumičnosti često se odabira i kao fer metod donošenja nepristrasnih odluka umesto bacanja novčića ili izvlačenja slamki.
 
Izložba će biti otvorena do 24. jula, a možete je pogledati radnim danima od 10h do 20h.

Teme

SKCNS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič