Manifestacija "Velika slama" u nedelju u Banoštoru

Manifestacija "Velika slama" održaće se u nedelju, 7. avgusta, u Banoštoru. Ovo mesto je jedno od šest novih stanica Evropske prestonice kulture i programskog luka "Dunavsko more".
Ovaj festival se održava već 14 godina, a kroz šestodnevnu radionicu, gostujući umetnici i volonteri udružuju snage i stvaraju monumentalne skulpture od slame na temu Dunava.
U toku festivala biće izrađeno deset skulptura u Banoštoru koje će biti inspirisane motivima flore i faune dunavsko-ravničarskog kraja poput barskih ptica, jelena i konja, cveća poput lala i suncokreta, uzoraka sa bogatih nošnji i vezova, i ostalih, a završnica i najatraktivniji deo programa biće spaljivanje skulptura u nedelju, po uzoru na drevni ritual u znak zahvalnosti za žetvene plodove.
Za sve zainteresovane posetioce obezbeđeni su besplatni autobuski prevozi do Banoštora u 17.30 i 19.15 časova sa polaskom sa Železničke stanice u Novom Sadu kao i prevozi iz Banoštora u 21 i 22.30 časova ka Železničkoj stanici u Novom Sadu. Autobus će na toj relaciji stajati samo na jednoj stanici kod Merkatora i u povratku kod Promenade. 
Manifestacija počinje u 18 časova kod Spomenika borcima narodnooslobodilačke borbe.
 
Pored Banoštora, novi centri umetničkih programa tokom avgusta postaju i Sremski Karlovci, Sremska Kamenica, Irig, Čerević, kao i Novi Rakovac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič