Novosadski omladinski festival u petak na Štrandu

Novosadski omladinski festival, kojim se obeležava međunarodni Dan mladih, održaće se u petak, 12. avgusta, na Štrandu.
Na centralnoj bini festival će otvoriti debata mladih sa temom "Međugeneracijska solidarnost", zatim sledi muzički program sa nastupima neafirmisanih novosadskih omladinskih bendova i DJ nastupi.
Na festivalu će nastupati bendovi "5 minuta slave", "Čupavci", kao i Jovana Filipović.
Tokom festivala mladi će imati priliku da se upoznaju sa omladinskim organizacijama, da se informišu o tome na koji način mogu da se pridruže ili pomognu delovanja udruženja, posete neke od aktivacija koji su oni pripremili za njim i upoznaju se sa dugoročnim i kratkoročnim programima.
 
Festival prati i izložba mladih umetnika, koja će imati humanitarni karakter, biće promovisani i zdravi stilovi života, te će se tokom festivala održati i turnir u tekbolu, koji će pored takmičarskog imati i egzibicioni karakter.
 
Prorgam će početi u 13.30 časova.
 
Ujedinjene nacije su proglasile 12. avgust za Međunarodni dan mladih, koji se obeležava se svake godine sa svrhom da se skrene pažnja na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič