Zbog najavljenog nevremena odložena svečanost povodom nove sezone Srpskog narodnog pozorišta

Svečanost povodom obeležavanja nove 162. sezone Srpskog narodnog pozorišta, koja je bila zakazana za danas, 29. avgusta, pomerena je zbog najavljenog nevremena.
Zbog najavljenog nevremena odložena svečanost povodom nove sezone Srpskog narodnog pozorišta
Foto: 021.rs
"Budući da prethodno najavljeno svečano otvaranje sezone, odnosno multimedijalni program u režiji Sonje Petrović, na platou Pozorišta podrazumeva veliki broj umetnika ali i opreme, rukovodstvo SNP-a odlučilo je da će svečanost biti odložena, te će novi datum uskoro biti objavljen", kažu u SNP-u.
Nakon 18 premijera, preko četrdeset gostovanja, više od 60 hiljada posetilaca, spektakularnih izvođenja na otvorenom, i početkom infrastrukturnih radova, završena je 161. sezona najstarijeg nacionalnog teatra, sa velikim očekivanjima za narednu. 
Na matičnoj sceni u protekloj sezoni odigrano je 156 predstava, Srpsko narodno pozorište je u goste putovalo gotovo 40 puta, a na velika vrata SNP-a ušlo gotovo 70 hiljada ljubitelja teatra.
 
Naredni spektakl je "Rigoleto" a naslovnu ulogu će tumačiti proslavljeni bariton Željko Lučić 7. septembra u Srpskom narodnom pozorištu.
 
Posebno prepoznatljiv po izvođenju Verdijevih opera, Željko Lučić je svoj profesionalni operski debi imao 1993, kao Silvio u Leonkavalovim Pajacima u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Uskoro je zablistao u ulogama Belkorea u Donicetijevom Ljubavnom napitku, Enrika u Donicetijevoj Lučiji od Lamermura, Žermona u Verdijevoj Travijati, Valentina u Gunoovom Faustu i naslovnoj ulozi u Evgeniju Onjeginu Čajkovskog.
 
Godine 1998. Lučić se pridružio spisku glavnih umetnika Frankfurtske opere, gde je pevao širok repertoar, ali je slavu stekao kao verdijanski bariton. Neke od Verdijevih uloga koje je pevao u Frankfurtu su Amonasro u Aidi, Grof Luna u Trubaduru, Ecio u Atili, Monfor u Sicilijanskom večernju, Renato u Balu pod maskama, vojvoda od Notingema u Donicetijevom Robertu Devereu. Lučić je debitovao u Holandskoj operi u ulogama Monfora i Marčela. Pevao je Žermona na svom prvom nastupu na Festivalu u Provansi, a iste godine pevao grofa Lunu u Teatru u Firenci. Debi u Metropoliten operi ostvario je 2006. godine kao Barnaba u Ponkijelijevoj Đokondi, sa Violetom Urmani kao Đokondom, i pod dirigentskom palicom Bertranda de Bilija. Nakon toga nastupao je u Metropolitenu i u ulozi Žermona, grofa Lune, kao i u naslovnim ulogama u Magbetu i Rigoletu.
 
Svi zainteresovani ulaznice mogu pronaći na blagajni Srpskog narodnog pozorišta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič