Otvaranje izložbe Aleksandra Stanojevića Kempe 12. septembra u Galeriji SULUV

Otvaranje izložbe "Preoblikovanje - Od upotrebnog predmeta do savremene forme" Aleksandra Stanojevića Kempe održaće se u ponedeljak, 12. septembra, u Galeriji SULUV.
Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 23. septembra.
Ovom temom autor iskazuje zainteresovanost za trodimenzionalni objekat i skulpturu, a sama ideja rada se zasniva na korišćenju odbačenih i neumetničkih predmeta koji su deo naše svakodnevice.
"Velikom potrošnjom i dostupnošću predmeta koji se odbacuju na dnevnom nivou ukazujem na potrošačko društvo, konzumerizam, ali i mogućnost reciklaže u svrhu davanja novih oblika i vrednosti, menjajući okruženje, namenu i svrhu odbačenog. Takođe, baziram se na istraživanju na koji način neumetničko, postaje umetničko", kaže autor. 
 
Radovi su izvedeni u kombinovanoj tehnici pri izradi same konstrukcije - nadogradnjom različitih materijala i oblika gotovih predmeta, kao i fizičkim delovanjem na oblik u vidu lomljenja i krivljenja. 
 
"Ovaj način formiranja konstrukcije predstavlja neiscrpni izvor novih mogućnosti i novih formi. Ta nova, apstrahovana forma obložena je u tehnici papir - maše i prateći oblik konstrukcije, stvara novu, umetničku formu. Kolorit je baziran na korišćenju pretežno intenzivnih nijansi različitih tonova, što referiše na sintetičko i veštačko ali i na novo, u korist preoblikovanja običnog predmeta u formu od estetske vrednosti", kaže Stanojević.
 
Aleksandar Stanojević Kempa je rođen 1992. godine u Paraćinu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku za slikarstvo, a trenutno živi i radi u Novom Sadu. Do sada je imao petnaest samostanih izložbi i učestvovao je na mnogim grupnim izložbama.
 
Otvaranje izložbe je u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič