Prezentacija novih umetničkih radova Novog naselja u subotu

Prezentacija novih umetničkih radova nastalih u saradnji umetnika, stanovnika i Novog kulturnog naselja, održaće se u subotu, 24. septembra, kod Gerontološkog centra.
Prezentacija novih umetničkih radova Novog naselja u subotu
Foto: 021.rs
Građani će potom krenuti u šetnju i uz zvučnu instalaciju umetnika Siniše Tucića "Klavir, trombon i gitara više neće biti beskućnici", pokupiti obezbeđene sadnice koje će nakon šetnje biti zasađene u Bate Brkića 26 sa dvorišne strane.
Rad umetnice iz Porta Rosame Ribeiro pod nazivom "Radikalna nežnost" skrenuće pažnju na stvaranje zajedničkog prostora - bašte i osećaja odgovornosti u javnom prostoru kroz poruku da je briga o svetu i svakom živom biću briga o sebi. 
Ovaj rad je nastao u saradnji sa korisnicima Gerontološkog centa.
 
Nakon sađenja stabala će umetnica Milica Surutka otvoriti svoju izložbu kolaža "Ispred izloga" u prodavnici "Delfin", poručuju u Novom kulturnom naselju.
 
Njen rad se bavi brigom za srednju generaciju i njihovim teretom održavanja svojih porodica i prihvatanjem uloga malih preduzetnika koje dovode do nepredvidivih izazova. Rad je nastao u saradnji sa lokalnim preduzenticima i vlasnicom prodavnice.
 
Umetnički radovi nastali su kao rezultat zajedničkog rada, kroz razgovore i ko-kreaciju sa lokalnom zajednicom i građanima tokom protekla dva meseca u okviru projekta "Novo (ne)otkriveni prostori".
 
Okupljanje počinje u 14 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič