Austrijski filmski festival od 23. do 26. septembra u KCNS

Austrijski filmski festival, koji se u Novom Sadu ove godine održava od 23. do 26. septembra, otvara se u petak u Kulturnom centru Novog Sada.
Festival počinje u 19 časova projekcijom filma "3:30 PM" reditelja Ludviga Vusta, koji će biti prisutan na otvaranju i učestvovati u razgovoru o filmu nakon projekcije.

Novo delo Ludviga Vusta ispituje prijateljstvo, komunikaciju, tehnologiju, istoriju i pamćenje uz primese uznemirujućeg humora.

U razgovoru nakon projekcije učestvovaće i montažerka Monika Vili, koja je radila na nastajanju nekoliko austrijskih dobitnika Zlatne palme i Oskara, radeći rame uz rame sa Mihaelom Hanekeom, Mihaelom Glavogerom i Ulrihom Seidlom. Sa dvoje festivalskih gostiju razgovaraće selektor programa Aleksandar S. Janković i Đorđe Kaćanski.
 
U Kulturnom centru Novog Sada će biti prikazani i filmovi "Rimini" Ulriha Zajdla (24.9, 19h), "Hinterland"  Štefana Ruzovickog (24.9, 21h), "Sunce" Kurdvin Ajub (25.9, 19h), "Najkraća pesma na svetu" Dejvida Kleja Dijaza (25.9, 21h), "Lucifer" Petera Brunera (26.9, 19h) i "Rubikon" Leni Laurič (26.9, 21h).
 
Slogan ovogodišnjeg festivala je "Krajnosti".

Teme

KCNS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič