Predstavljanje publikacije o beskućništvu u Novom Sadu u četvrtak u CK13

Promocija publikacije "Istraživanje o beskućništvu u Novom Sadu" održaće se u četvrtak, 29. septembra, u Omladinskom centru CK13.
Ovo istraživanje je sproveo CK13 u saradnji sa sociološkinjama Anom Bilinović Rajačić i Jovanom Čikić koje su ujedno bile i mentorke istraživačkog tima.
Na promociji će govoriti Ozren Lazić iz CK13, Milica Jocić i Katarina Bogdanović iz organizacije "Adra", Dragana Nešin iz Udruženja građana "Patrija", Ema Stepanović iz Inicijative "A11", kao i obe autorke ove publikacije.
 
Program će početi u 19 časova.
Ideja ovakvog istraživanja je da komplementarnim analizama različitih nivoa društvene stvarnosti pruži detaljnije informisano i kontekstualizovano znanje o situaciji beskućništva u Novom Sadu, kao i da pomogne sticanju celovitijeg razumevanja fenomena beskućništva rasvetljavanjem dinamike različitih društvenih sila koje se susreću i prelamaju u ličnim sudbinama osoba bez krova nad glavom.
 
Istraživanje je sprovedeno u periodu od novembra 2021. do februara 2022. godine i podrazumevalo je tri faze prema tri područja analize.
 
Prvi deo podrazumeva istraživanje stavova Novosađana o beskućništvu, potom i istraživanje rada i kapaciteta institucija i organizacija koje se bave suzbijanjem i prevencijom beskućništva na teritoriji grada Novog Sada, a treća faza analize podrazumeva istraživanje životnih putanja osoba u situaciji ili riziku od beskućništva u Novom Sadu.
 
Promocija publikacije organizuje se u susret Svetskom danu beskućništva koji se obeležava 10. oktobra, ali i u okviru kampanje koju je pokrenuo Omladinski centar CK13 pod nazivom "Pravo na slobodu od beskućništva", sa ciljem podizanja svesti o problemu beskućništva kojim se ukazuje na težak životni položaj naših sugrađana i sugrađanki koji nemaju obezbeđen krov nad glavom.

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič