U četvrtak radionica "Upoznajte se sa gljivama Kameničke ade i Šodroša"

Šodroš Survivor kamp poziva Novosađanke i Novosađane na radionicu "Upoznajte se sa gljivama Kameničke ade i Šodroša" koja će se održati u četvrtak, 6. oktobra u Šodroš Survivor kampu.
Vlažno vreme pogoduje gljivama, pa se pozivaju svi zainteresovani da prošire znanja, upoznaju područje Kameničke ade i Šodroša, ako do sada nisu, ako jesu - da se podsete i kroz šetnju sa edukatorkom upoznaju sa jednim posebnim svetom "Carstvom gljiva". 
Da li su gljive biljke ili životinje, večito pitanje, koje su jestive, koje su samonikle, koliko su opasne? Odgovore na ova i ostala pitanja, zainteresovanim učesnicima daće Maja Vasić, licencirana gljivarka Mikološko-gljivarskog saveza Srbije i osoba zadužena za odnose sa javnošću Gljivarskog društva Novi Sad.
"U poslednjih nekoliko dana dešavaju se trovanja gljivama u celoj Srbiji, usled neznanja, nemaštine, a ujedno pogodujućeg vremena za gljiva. Cilj radionice je da se skrene pažnja o važnosti edukacije koja je neophodna za 'gljivolov', ali i da je izobilje istih u našem neposrednom okruženju, te se uz vrlo malo truda, ali pre svega znanja, može naći vrlo kvalitetan obrok na samo pet kilometara od strogog centra grada", kažu organizatori u pozivu na radionicu.
 
Radionica se sa stoji iz dva dela, teorijskog i praktičnog, te je potrebno poneti korpu ili platneni ceger i nožić.
 
Imajući u vidu da je u šumi vlažno, treba voditi računa o garderobi, a posebno o obući, kako bi ugođaj bio u potpunosti lišen neprijatnosti usled neadekvatne opreme.
 
Događaj će početi u 16 časova.
  • Jeca

    09.10.2022 01:27
    Možda da se organizuje i neki vikend-odlična ideja!
  • piskaralo

    06.10.2022 14:41
    Sjajan event ali na žalost MNOGI koji rade do 16h neće moći da prisustvuju.
  • Neli

    05.10.2022 16:43
    Super!
    Možda da se još nekako obaveste ljudi koje su otrovne...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič