Otvaranje izložbe "Heroji svakodnevice" u petak u Kreativnom distriktu

Otvaranje izložbe "Heroji svakodnevice" održaće se u petak, 21. oktobra, u Kreativnom distriktu.
Ovom izložbom će Ustanova za izradu tapiserija "Atelje 61" zaokružiti svoju programsku delatnost u godini u kojoj je Novi Sad Evropska prestonica kulture.
Izložba problematizuje strip i ilustraciju i tapiserijsku umetnost, a rezultat je dvogodišnjeg projekta ovog udruženja.
U okviru programske celine "Grad stripa" programskog luka "Druga?Evropa", ovo udruženje je preispitujući nove forme i tačke spajanja devete i tapiserijske umetnosti realizovao devet novih tapiserija, čije kartone za idejno rešenje tapiserije potpisuju devet strip crtača i ilustratora.
 
Umetnici su svojim radovima odgovarali na temu heroja svakodnevice koja će Novosađanima i marišnicima kulture predstaviti underground kulturu stripa i street art-a u svetlu klasične, minuciozne i drevne discipline kakva je tapiserija. 
 
Izložbu će otvoriti direktor "Ateljea 61" Zoran Bulatović.
 
Otvara se u 19 časova, a biće otvorena za publiku do 21. novembra.

Teme

EPK

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič