Festival srpskog podzemlja u petak i subotu u Fabrici

Festival srpskog podzemlja održaće se u petak i subotu, 21. i 22. oktobra u SKCNS Fabrika.
Festival srpskog podzemlja u petak i subotu u Fabrici
Foto: 021.rs
Ovaj festival se održava po osmi put, a ove godine u sklopu programskog luka "Druga?Evropa" Evropske prestonice kulture.
Fokus festivala je strip kao neizostavni element andergaund kulture.
Tokom dva dana, publici će se predstaviti brojni strip autori, nezavisni izlagači i vizuelni umetnici, među kojima su i Bale Bulatović, Čaba Nemet, Nenad S. Lazić i drugi.
 
Prve večeri će se kao secijalni gost festivala publici predstaviti rumunski bend Dordeduh, koji je višeslojno povezan sa domaćom andergraund scenom i čiji su članovi na njoj prisutni od sredine devedesetih godina prošlog veka.
 
Ovaj bend svira spoj duhovne muzike Transilvanije, uz korišćenje autentičnih drevnih instrumenata, prožet neofolk motivima i krunisan mračnim tonovima blek metala.
 
Iste večeri, publika će moći da sluša i nastupe domaćih izvođača projekta Marjan i Žeže, kao i jednočlanog muzičkog projekta Voden.
 
Drugog dana festivala, nastupiće tročlani bend Kratom, bend Tona, kragujevački trio Larska, bend Pustoš, hevi metal bend Claymorean iz Lazarevca, daththrash metal bend Scaffold, kao i muzička grupa 3AM (Tri sata iza ponoći).
 
Više o samom festivalu i programu pogledajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič