Konferencija "Starost nije bauk" sutra u Novom Sadu

Konferencija Grupe B jedan (B1) "Starost nije bauk" održaće se u sredu, 26. oktobra, u konferencijskoj sali Hotela Fontana, sa početkom u 10 časova.
Konferencija "Starost nije bauk" sutra u Novom Sadu
Foto: Pixabay

Cilj susreta i razgovora je unapređivanja prava i položaja starijih osoba u našoj zemlji.

Radeći na informisanju o pravima i zaštiti prava starijih sugrađana Grupa B1 svakodnevno svedoči o sve prisutnijoj pojavi ejdžizma u našem društvu.
 
"Uz predstavljanja podataka koje je Grupa B1 prikupila na terenu, zajedno sa našim gostima i učesnicima konferencije, nastojaćemo da ukažamo na dijapazon poteškoća i stigmatizaciju sa kojima se stariji sugrađani suočavaju u lokalnim zajednicama, te predložiti rešenja za prevenciju edjžizma", navodi se u najavi konferencije.
U radu konferencije učestvovaće pojedinci i predstavnici relevantnih institucija i organizacija civilnog društva, stručne javnosti kao i drugi zainteresovani građani.
 
Na konferenciji će se govoriti o ejdžizmu prema starijima, predstaviće se osnovni nalazi Posebno izveštaja o diskriminaciji stariji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, kao i o mentalnom zdravlju, starosti i beskućništvu. Takođe, predstanivici Novosadskog humanitarnog centra će govoriti o uslugama u zajednici za stariji, Kolping društvo Srbije i Vitaplan će predstaviti program za starije sugrađane, a usluge i način pružanja podrške starima predstaviće i Caritas Srbije. 
 
Novinarka i predstavnica Grupe B1 Branislava Opranović govoriće o ejdžizmu i govoru mržnje prema vremešnijima u medijima i javnoj komunikaciji, nakon čega će biti organizovana diskusija o diskriminaciji prema starima. 
  • Dragan

    27.10.2022 10:16
    Drag
    Čim pređete 60 ste kak u koncogoru-lekark vas ne leče,dk ijate samk da preživite.Na o im "konferencijama gde se peru i arče lare" nećete naći večinu sa margina.
  • r

    25.10.2022 17:28
    r
    Starost jeste bauk kad egzostencijalno niste u funkciji, odnos penzija i plata kao i penzija i cena životnih potrepština nikad gori!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič