Počinje obeležavanje "Dana Meksika" na Filozofskom fakultetu

Obeležavanje "Dana Meksika" počeće danas, 1. novembra na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i trajaće do četvrtka, 3. novembra.
Događaj organizuju Odsek za italijanske i iberoameričke studije i Iberoamerički centar FFUNS-a, Meksička ambasada u Beogradu, organizacija "Latinos en Serbia" i škola španskog jezika "Latina".
U utorak, 1. novembra, od 14 časova, biće organizovana radionica "Seti me se" posvećena najznačajnijem meksičkom prazniku - Danu mrtvih. Ovaj praznik predstavlja spoj astečke i hispanske kulture, a publika će videti obilje autentičnih fotografija, a potom će zajedno sa organizatorima praviti meksički Oltar u holu fakulteta.
U sredu, 2. novembra, održaće se centralni događaj Dana Meksika kada će biti prikazan kratak film i dodeljene nagrade na književnom konkursu "Kalavera literaria", u saradnji sa Univerzitetom u Verakrusu (Meksiko). Dodeli će prisustvovati i ambasador Meksika u Srbiji Karlos Feliks Korona, a posetioci će na kraju svečanosti moći da probaju specijalni hleb koji se jede na taj dan - "Pan de muertos".
 
U četvrtak, 3. novembra, biće održano predavanje "Putevima meksičkih sunaca" dr Bojane Kovačević Petrović, a pratiće ga prezentacija autentičnih predmeta vezanih za meksičku tradiciju i domorodačku narodnu radinost.
 
Sve aktivnosti su besplatne i otvorene za javnost.
  • Karamba'

    01.11.2022 07:59
    Čiko Felipe Kaetano Lopez i Martinez i Gonzales

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič