Promocija knjige "Čekajući Dilana Doga u Srebrenici" Dragana Bursaća u NDNV

Knjiga "Čekajući Dilana Doga u Srebrenici" novinara Dragana Bursaća održaće se u ponedeljak, 7. novembra, u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

"Čekajući Dylana Doga u Srebrenici" je zbirka kolumni Dragana Bursaća. Knjiga sublimira Bursaćev rad u proteklih pet godina. 

Obuhvata priče o herojima, odnosno o ljudima koji su uspeli spasiti ljudske živote u ratu, priče o fenomenu ljudskosti u ratu, kao i priče o ratnim zločincima i njihovim zločinima.
 
"Ova knjiga je namenjena onima koji je neće pročitati iz inata, pakosti, zlobe, iz hiljadu razloga neće je pročitati. Onda se postavlja logično pitanje - pa čemu onda ovo? Jednom će doći na red opcija kada će deca, unuci ili čukununuci onih koji ne čitaju, čitati ovo. Knjiga ima to odloženo dejstvo. Kad-tad neko će pitati, kao što je bilo nakon Drugog svjetskog rata šezdesetih godina: Šta su radili vaši očevi ili dede ili pradede u ratu. Neka deca će to pitati i knjige će im biti nemerljivo bitne, u bilo kom obliku", reči su autora knjige.
Rečima pisca i kolumniste Andreja Nikolaidisa, Bursaćeve kolumne govore o temama koje su ne samo teme prošlosti i teme sadašnjosti, već očito i i teme naše budućnosti.
 
"Pozivamo Novosađane na promociju knjige kolege Bursaća i da svojim dolaskom iskažu i solidarnost prema kolegi koji je neprestano na meti pretnji šovinista i ekstremnih desničara", poručuju u NDNV.
 
Sa Draganom Bursaćem razgovaraće urednici portala Autonomija Branka Dragović Savić i Dinko Gruhonjić.
 
Promocija će se održati u ponedeljak, 7. novembra, u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič