Koncert primadone Jadranke Jovanović u petak na Spensu

Solistički koncert primadone Jadranke Jovanović održaće se u petak, 11. novembra, u Maloj dvorani Spensa.
Uz ovu opersku pevačicu će nastupati i gosti iz Italije, maestro Romolo Đesi i tenor Andrea Bineti, kao i orkestar "Beogradski solisti", dok je koncert majstor Vesna Jansens.
Pored popularnih delova iz opereta i mjuzikala, na programu će biti i brojni hitovi filmske muzike, italijanske kancone i napolitanske pesme, sa posebnim akcentom na srpskoj umetničkoj muzici.
"Posle dugo vremena ću održati solistički koncert u Novom Sadu, gradu u kome sam još kao student prve godine imala svoju prvu premijeru 1982. godine, a bila je to Štrausova opereta 'Slepi miš' u Srpskom narodnom pozorištu. Sa velikim nestrpljenjem i radošću iščekujem ovaj događaj, maksimalno smo posvećeni svakom detalju, jer želimo da se na najlepši način, publika i mi na sceni, prošetamo kroz najpopularniju opersku litertaturu, ali i filmsku muziku, operetu i mjuzikl", rekla je Jadranka Jovanović.
 
Nastupala je na preko 120 svetskih operskih i koncertnih pozornica, od Pekinga do Meksika Sitija, i od Palm Biča do Sibira, a sarađivala je sa najvećim svetskim umetnicima i dirigentima na svetu.
 
Koncert počinje od 20 časova, a ulaz je besplatan.
  • Dona

    09.11.2022 10:14
    Poslanica
    Jel ona i dalje sns poslanica u skupštini? Pa kako sve stiže , i sednice i koncerti?
  • Joly

    08.11.2022 20:57
    Ovo je
    kultura na delu, lepo i uzvišeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič