Tribina "Pogrom nikad više!" u sredu u NDNV-u

Tribina pod nazivom "Pogrom nikad više!" održaće se u sredu, 9. novembra, u prostorijama Nezavinskog društva novinara Vojvodine.
Organizuje se povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, a organizuje je inicijativa "Digni gard - odbrani grad!".
O stradanjima u Novosadskoj raciji govoriće sociološkinja Marija Vasić, a biće prikazan i dokumentarni film "Spomenik" Miroslava Mike Antića koji je snimljen 1967. godine.
Vasić će holokaust predstaviti kroz priče o novosadskoj raciji, ljudima, mestima stradanja, neobeleženim i obeleženim stratištima u našem gradu, kao i kroz kulturu sećanja posle 80 godina.
 
Ostvarenje pesnika Miroslava Antića se i danas smatra jednim od najdragocenijih svedočenja o raciji i o tome kako su se preživeli u godinama posle Drugog svetskog rata nosili sa sećanjima na najstrašniji zločin u istoriji Novog Sada.
 
U razgovoru će učestvovati mladi aktivisti i aktivistkinje inicijative i njihovi gosti.
 
Tribina počinje od 19 časova.
  • Nikola

    08.11.2022 22:58
    dosta svih progona
    samo kazem dosta je nemaca proterano ukljucujuci i jevreje koji su se predstavljali kao nemci 1944-...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič