Manifestacija "Dani matematike" od petka na Prirodno-matematičkom fakultetu

Manifestacija "Dani matematike" održaće se od petka, 18. novembra do subote, 26. novembra na Prirodno-matematičkom fakultetu (PMF) u Novom Sadu.
Okupiće učenike srednjih škola, studenata, profesora matematike, ali i akademike Srpske akademije nauke i umetnosti (SANU).
Prvog dana programa će se održati predavanje dvoje gostiju iz Segedina, dok će se narednog dana okupiti učenici srednjih škola koji su učestvovali na nagradnim konkursima Društva matematičara Novog Sada, pod nazivom "Matematički kalendar" i "Matematičke minijature", a posle dodele nagrada će se održati Kolokvijum iz diskretne matematike, posvećena nedavno preminulom profesoru PMF-a Ratku Tošiću.
U ponedelja, 21. novembra se održava Logičko-algebarsko-diskretan susret na Fakultetu tehničkih nauka, a naredni dan će se održati sajam studentske prakse "Matematika za preduzeća - preduzeća za matematičare", na kom će dosti biti predstavnici OTP osiguranja, ProCredit banke i Synechrona i koji će predstaviti razne mogućnosti koje njihove firme nude studentima primenjene matematike.
 
Isti dan će se u večernjim satima organizovati Pub kviz KvizoMath u kafiću Bezza, a prijave za ekipe idu preko Fejsbuk stranice ovog kafića.
 
U petak, 25. novembra će gost iz Zagreva održati predavanje "Matematika i muzika" u Ogranku SANU u Novom Sadu.
 
Manifestacija se završava u subotu, 26. novembra seminarom za profesore matematike koje će držati akreditovani Novosadski matematičar u dva termina, a broj mesta je ograničen.
 
Pristup svim događajima, osim poslednjeg dana, slobodan je i besplatan. Manifestaciju organizuju Prirodno-matematički fakultet, Društvo matemaričara Novog Sada i Ogranka Srpske akademije nauka u Novom Sadu.

Teme

PMF

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič