Projekcija dokumentarnog filma o rodno zasnovanom nasilju danas u Američkom kutku

Projekcija dokumentarnog filma o rodno zasnovanom nasilju održaće se u petak, 25. novembra, u Američkom kutku.
Ovaj dokumentarni film je snimljen u okviru globalne kampanje "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja" i ima za cilj da objasni svim građanima važnost prijavljivanja nasilja.
U filmu se obraćaju stručnjaci iz oblasti prevencije porodičnog nasilja, zaštite žrtava i zvaničnici institucija koje su zadužene da štite sve građane od bilo koje vrste nasilja, a posebno po pitanju rodno zasnovanog nasilja. 
Biće prikazane scene iz društvenog eksperimenta koji je rađen kako bi se prikupile reakcije građana na nasilje nad ženama.
 
Cilj ovog filma jeste da već jednom stavimo zarez u rečenicu "ne tiče me se" kako bismo svi stali u zaštitu naših sugrađana i rekli "ne, tiče me se…tiče se svih nas" jer smo svi deo naše zajednice i jednako dužni da svakog pojedinca štitimo od nasilja i jednako obavezni da ne ćutimo.
 
Projekcija počinje u 19 časova, a prijave su obavezne preko LINKA.
  • ?

    25.11.2022 16:24
    Je li to za one da pogledaju sto im je drago da su zene postale zrtve nasilja ,mislim na one koji su dužni da zrtvu zastite kada prijavi nasilje ,poslje toga tretiraju zrtve one su krive .Neka sjedi u prvi red i povedu one sto su ih podrzavali da prave zrtve i nisu nista preduzimali,i ako je nasilje prijavljivano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič