Koncert "Umetnost redimejd(ov)a" u nedelju u CK13

Koncert "Umetnost redimejd(ov)a" održaće se u nedelju, 4. decembra, u Omladinskom centru CK13.
U ovogodišnjem izdanju projekta "Novo u popularnoj muzici" Crna kuća predstavlja rad beogradske kompozitorke Maje Bosnić, kroz izvođenje njenih dela, radioničarski rad sa lokalnim muzičarima, razgovor sa kompozitorkom i audio CD izdanje.
Nastupaju Teodora Vlku, Zoja Maričić, Geza Vereckei, Nikola Ilić, Bojan Ožegović, Stribor Bihorac, Iva Niculović, Pavle Kuntić, Maja Bosnić i publika.
Na radionici "Muzika - umetnost redimejd(ov)a" se na zanimljiv i interaktivan način govori o postupcima mogućih promena perspektiva u radu sa muzikom. Reč "redimejd" (readymade) podrazumeva gotov proizvod koji se izmešta iz svoje svakodnevne upotrebe i koristi u novom umetničkom kontekstu. 
 
Posebno predavanje biće posvećeno metodama koje uključuju participaciju publike u muzičkom izvođenju, kao i upotrebu svakodnenvih predmeta kao muzičkih instrumenata na sceni. 
 
Na kraju radionice učesnici će izvesti interaktivan koncert na kome će primeniti i prezentovati ideje i prakse osvešćene u toku održavanja radionice.
 
Koncert počinje u 20 časova i ulaz je besplatan. Organizuje se u okviru projekta "Novo u popularnoj muzici".

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič