Festival studentskog pozorišta od četvrtka na više lokacija u Novom Sadu

Festival studentskog pozorišta održaće se od četvrtka, 8. decembra do subote, 10. decembra na Akademiji umetnosti, u Srpskom narodnom pozorištu i Kulturnoj stanici "Svilara".
Publika će na pozornicama gledati dostignuća studenata umetničkih visokoškolskih ustanova iz Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.
Festival će svečano biti otvoren u četvrtak, 8. decembra u 17 časova u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti Novi Sad, a nakon toga će biti izvedena predstava "Porodica Topalović" studenata glume na Akademiji, a prema drami Dušana Kovačevića "Maratonci trče počasni krug".
 
Na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta će od 21 čas biti izvedena predstava Edvarda Bonda "Melodija" sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.
U petak, 9. decembra od 12 časova biće otvorena izložba fotografija nastalih na prošlogodišnjem festival u Galeriji Akademije umetnosti Novi Sad, a kustoskinja izložbe je Dubravka Lazić.
 
Predstave koje će posetioci moći da gledaju počinju od 17 časova kada će u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti biti izvedena predstava "Intervjui" Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
 
Na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta od 19.30 časova biće izvedena predstava "Tartif" Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana, a na Kamernoj sceni od 21 čas predstava "Pseće srce" Akademije umetnosti u Banjskoj Bistrici.
 
U subotu, 10. decembra će od 12 časova u Kulturnoj stanici "Svilara" biti predstavljena monografija "Nikita Milivojević - ja ovde silazim" autorke Olivere Milošević. U razgovoru će učestvovati autorka, Boris Liješević, Živko Popović i Nikita Milošević.
 
Poslednjeg dana od 17 časova u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti biće izvedena predstava "Igraj!" u režiji Roberta Lenarda.
 
Festival se zatvara u 19.30 časova predstavom "Staklena menažerija" Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.
 
Za više informacija o festivalu pogledajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič