Festival "21114 Film fest" tokom četiri dana na osam lokacija na Novom naselju

Osmi po redu "21114 Film fest" održaće se u trajanju od 27. do 30. decembra na osam lokacija na zatvorenom, svuda po Novom naselju.

Nakon što je festival odložen zbog loših vremenskih prilika u svom originalnom letnjem terminu, organizatori su uspeli da osmisle i aktiviraju nekoliko prostora u ovom novosadskom kvartu, te će Novosađani tako ipak imati priliku da uživaju u najnovijim naslovima autora iz regiona, kao i kratkometražnim selekcijama - Zlatni Čep, Trešnja_fest i Internacionalnoj selekciji, i brojnim drugim sadržajima.

Tim povodom, čak osam lokacija će za ovu specijalnu priliku postati bioskopi i filmske sale, a mesta koja će svoja vrata otvoriti ljubiteljima sedme umetnosti su: Centar za proizvodnju znanja i veština (CPZV), Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO), veterinarska ambulanta Darvin, frizerski salon Mile, Otvorena čitaonica Vesne Marković, picerija Alo, Gerontološki centar, ali i otvoreni prostori u ovom delu Novog sada poput parka Među brezama i Binacikla.

Kao i prethodnih godina, ulaz na sve sadržaje je besplatan, a kompletan program, lokacije, satnica i brojna iznanađenja osmog, "redizajniranog" filmskog festivala na Novom naselju, biće dostupni na Facebook i Instagram stranici Novog kulturnog naselja.
 
"21114 Film fest" jedna je od aktivnosti u sklopu višegodišnje inicijative Novog kulturnog naselja čiji je cilj da ovaj deo Novog Sada dobije Kulturni centar. U sklopu ove inicijative udruženje je od 2014. do danas aktiviralo i oživelo brojne javne prostore ovog dela Novog Sada. Na taj način, kreiran je svojevrsni i autentični prostor kulture na otvorenom uz uspešno realizovane brojne umetničke i kulturne projekte na lokalnom i međunarodnom nivou.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič