Koncert najuspešnijih studenata Akademije umetnosti u sredu u Platoneumu

Koncert najuspešnijih studenata Akademije umetnosti održaće se u sredu, 28. decembra u novosadskom Ogranku Srpske akademije nauke i umetnosti - Platoneumu, u Nikole Pašića 6.
Koncert najuspešnijih studenata Akademije umetnosti u sredu u Platoneumu
Foto: 021.rs
Nastupiće studenti Departmana muzičke umetnosti.
Koncert će otvoriti kompozicija studenta doktorskih studije Dimitrija Beljanskog "Cliffhanger" koju će izvesti studenti treće godine na violini, klarinetu, violončelu i klaviru.
 
"Kompozicija je nastala u septembru ove godine, posvećena mom kvartetu Pneuma, a napisana je u toku jednog poslepodneva, nakon što sam prisustvovao koncertu Apokaliptike u Novom Sadu. Inspirisan njihovim nastupom i energijom, odlučio sam da napišem kompoziciju direktno iz srca, bez ustezanja, kalkulisanja, razmišljanja o tuđim očekivanjima, standardima, stilskim usmerenjima i ideološkim uverenjima. Naziv kompozicije se odnosi na njen kraj, koji je ostavljen da 'visi u vazduhu' nalik završetku epizode neke veoma napete serije, koji nas natera da odmah pogledamo i sledeću epizodu", rekao je on.
Između ostalog, student prve godine kompozicije Mihajlo Racpeti će svoju kompoziciju "Lutanje pred svitanje" izvesti na klaviru.
 
Program vodi studentkinja četvrte godine muzikologije Aleksandra Vukadinović.
 
Koncert će početi u 17 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič