Kineski festival svetla od subote u Limanskom parku

Kineski festival svetla održaće se od subote, 21. januara do nedelje, 5. februara u Limanskom parku.
Kineski festival svetla od subote u Limanskom parku
Foto: 021.rs
Svetlosni lampioni biće izloženi povodom obeležavanja kineske Nove godine, a na inicijativu umetnika Slobodana Trkulje koji godinama radi na kulturnoj razmeni Kine i Srbije.
"Ponosan sam i srećan što je ovaj festival postao tradicionalni i što već petu godinu zaredom uspevamo da na ovaj način prikažemo lepotu kineske tradicije i unesemo malo svetlosti i radosti u svakodnevicu. U svetlosnim lampionima uživaju sve generacije, zanimljivi su podjednako i mališanima i starijima. Svake godine je zabeležena velika posećenost, te verujem da će tako biti i ovoga puta", rekao je Trkulja.
Na festivalu će zasijati različite instalacije koje predstavljaju duh tradicije i simbolike Kine kao što su životinjsko carstvo, zmajevi, magični jeleni, čudnovate ribe, afričke životinje i ostalo.
 
U Limanskom parku biće postavljeni štandovi sa tradicionalnom kineskom hranom i suvenirima.
 
Ulaz na festival je besplatan, a svetla će se svakoga dana paliti u 17 časova.
  • Бранислава

    31.01.2023 18:33
    Била сам вечерас са ћеркицом и више од половине лампиона не раде. Да ли се зна хоће ли их поправити до 5.02 до када је најављено трајање фестивала?
  • 23.01.2023 07:21
    Balkanopolis Centar dobije iz dudžeta pokrajine 11 miliona, a i firma pod nazivom Kineski festival svetla (zastupnik Aleksandra Trkulja) nekih 7 miliona 250 hiljada - za šta? Sve je to sigurno po "zakonu", mada hajde nađite u konkursnoj dokumentaciji negde da je to dodeljeno, pošto ja ne mogu. A i ipak su to samo neki fenjeri...
  • Bojan

    20.01.2023 14:28
    @Dalj

    Klasična džiberska mantra. "Jednom se živi", zato ću da parkiram u gradskom parku, ispaljujem 165. vatromet u nedelju dana, palim lomaču za praznik i urlam ulicom kao govedo, a vi što se ne ponašate kao ista takva stoka ste garant namćori. Čibe marvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič