Besplatno na predstavu "Kad te Bog ritne u stomak" u Novosadskom pozorištu povodom Dana grada

Povodom Dana grada Novog Sada, 1. februara, u Novosadskom pozorištu/Újvidéki színház, zainteresovani će imati priliku da u sredu besplatno pogledaju predstavu "Kad te Bog ritne u stomak".
Besplatno na predstavu "Kad te Bog ritne u stomak" u Novosadskom pozorištu povodom Dana grada
Foto: 021.rs
Predstava je zasnovana na istoimenom romanu Ildiko Lovaš, u režiji Andraša Urbana. 
Reditelj predstave kaže da je bilo veoma zahtevno raditi na njoj, ali da su se glumci na kraju saživeli sa tragičnom sudbinom poznatog pisca Geze Čata i onih koji su ga okruživali. Navodi da je, na osnovu romana, bilo jako teško doći do scenskog izražaja, "kako očuvati tu strastvenu intimnost koja postoji u samom romanu i u odsjaju ženskih likova, prababe, majke, ćerke".
"Kad te Bog ritne u stomak, tada se rodi dete. Razmišljala sam i o tome kako me je Bog ritnuo u stomak i pogrešio, jer je hteo da pošalje anđela, ali se patuljak izmigoljio. Međutim, Bog nije pogrešio, jer je za mene odredio anđela i patuljka. Jednog anđela i jednog patuljka, neobična stvorenja zamršena jedno u drugo, od kojih je moj sin postao dva čoveka. Neobičan." (Ildiko Lovaš)
 
Igraju: Livia Banka, Gabriela Crnković, Timea Filep, Boris Kučov, Gabor Mesaroš, Robert Ožvar i Andrea Verebeš.
 
Predstava se izvodi u koprodukciji sa pozorištem "Deže Kostolanji" iz Subotice, a simultani prevod na srpskom jeziku prati se na scenskom portalu.
 
Predstava nije namenjena mlađima od 16 godina.
 
Karte se moraju rezervisati, a to se može učiniti preko internet stranice Novosadskog pozorišta, putem Instagram ili Fejsbuk naloga (@ujvidekiszinhaz) ili na broj telefona 021/52 55 52.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič