Izložba i promocija monografije "Natko Marinčić: Odabrani crteži"

Promocija monografije "Natko Marinčić: Odabrani crteži" u izdanju Muzeja savremene umetnosti Vojvodine biće održana u sredu, 1. februara, na Dan grada Novog Sada.
Monografija će biti predstavljena na izložbi crteža arhitekte Natka Marinčića (1941-2004).
Izložba je postavljena u Malom likovnom salonu KCNS.
 
Promocija kataloga počinje u 19 časova.
Natko Marinčić (Ruma, 1941 – Novi Sad, 2004). 
 
Diplomirao na beogradskom Arhitektonskom fakultetu (1972). Po završetku studija radio u više projektnih organizacija gde je učestvovao u projektovanju brojnih objekata različitih namena. Apart hotel Univerziteta u Novom Sadu (sa Miodragom R. Jovanović, 1990) već je označeno kao prelomno delo u njegovoj karijeri u kome se daje savremena vizija solitera preobučenog u posmodernističko ruho. U projektu za Zavod za zaštitu prirode Srbije u Novom Sadu (sa Ljiljanom Milin, 1994) istražujući duh mesta stare, industrijske ulice, uz upotrebu tradicionalnog materijala – crvene opeke, stvara jedno od ključnih dela postmoderne arhitekture u Vojvodini. Sličnom misaonom sklopu pripada i zgrada Fakulteta za uslužni biznis u Sremskoj Kamenici (2004) koja svojom arhitektonskom estetikom najavljuje novo poglavlje u novosadskoj savremenoj arhitekturi. Dobitnik je više stručnih nagrada od kojih se ističu dve Borbine nagrade za arhitekturu u Vojvodini (1991, 1994).

Teme

msuv

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič