Proslava 91. rođendana Pozorišta mladih: Premijera "Veselih muzičara", popust na karte 30%

Pozorište mladih danas, 12. februara slavi 91. rođendan, a na ovaj datum se proslavlja Dan pozorišta i Dan lutkarstva u Srbiji.
Proslava 91. rođendana Pozorišta mladih: Premijera "Veselih muzičara", popust na karte 30%
Foto: 021.rs
Na svečanoj akademiji povodom rođendana ovog pozorišta biće izvedena obnovljena verzija predstave "Veseli muzičari", čije će ovo biti 400. izvođenje, ali i premijera.
Takođe, ulaznice za sve predstave iz redovnog februarskog repertoara Pozorišta mladih koje budu kupljenje taj dan će biti na popustu 30 odsto, a blagajna radi od 10 do 20 časova.
Popust se ne odnosi na gostovanja drugih pozorišnih kuća.
 
Svečana akademija povodom Dana Pozorišta mladih održaće se u Velikoj sali u 18 časova.
 
Lutkarsko pozorište, pri Sokolskom društvu, počelo je da radi 1932. godine, a vremenom je preraslo u Pozorište mladih. Ovo Lutkarsko pozorište je godinu dana kasnije premijerno izvelo predstavu "Kraljević iz podzemlja", koja se smatra prvom profesionalnom lutkarskom predstavom na području današnje Republike Srbije i čitavog regiona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič