Projekcija filma "Liman kroz vreme" u ponedeljak u prostorijama Opensa

Projekcija filma "Liman kroz vreme" održaće se u ponedeljak, 20. februara, u prostorijama Opensa.
Projekcija filma "Liman kroz vreme" u ponedeljak u prostorijama Opensa
Foto: 021.rs
U ovom filmu stanovnici Limana govore o životu u ovom delu Novog Sada, o tome kakav je Liman bio nekada, a kakav je sada.
Posetioci će moći da čuju šta o Limanu kroz vreme misle i imaju da kažu književnik Pero Zubac, nekadašnji jugoslovenski bokser Tadija Kačar, muzičar Li Men, Ivan Fece Firči, Ana Perišić i ostali.
Zainteresovani treba da najave svoj dolazak slanjem mejla na adresu: udruzenje.nhic@gmail.com.
 
Projekcija počinje u 17 časova, a ulaz je besplatan. 
  • istorija

    19.02.2023 16:11
    Liman ima kratku i jasnu istoriju. Do početka 80-tih močvara i leglo komaraca, pacova i sličnih zaštićenih životinja te stanište brojnih biljnih vrsta. Početkom osamdesetih počinje izgradnja i taj deo naseljavaju stari novosađeni iz okolnih sela i republika. To je sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič