Izložba umetničkih radova iz kolekcije Sretena Katića u "Fabrici"

Izložba radova eminentnih novosadskih i beogradskih likovnih umetnika iz privatne kolekcije Sretena Katića biće otvorena u petak, 24. februara, u SKCNS Fabrici.
Kolekcija Katić je zbirka koja se, u najvećoj meri, sastoji od dela koje su autori poklanjali Sretenu, jer su stvaraoci, kojima je Bravarska radionica Srećko dugi niz godina izlazila u susret prilikom izrade njihovih umetničkih radova, osećali potrebu da se zahvale svom saradniku poklanjajući mu neke od svojih najboljih radova. 
Na ovaj način nastala je impozantna kolekcija dela naših savremenih umetnika, a sam kolekcionar odlučio je da je predstavi javnosti.
Otvaranje je u petak u 19 časova.
 
Stručno vođenje kroz izložbu biće organizovano u ponedeljak, 27. februara, u 18 časova, a na svečanom zatvaranju izložbe, u sredu, 1. marta, u 18 časova, biće upriličena i promocija kataloga Katićeve kolekcije.
 
Fabrika se nalazi na Bulevaru despota Stefana 5.

Teme

SKCNS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič