Izložba "Poetika vremena: (auto)biografija porodice" do 31. marta u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

Izložba "Poetika vremena: (auto)biografija porodice" Jelene Kovačević Vorgučin u Poklon zbirci Rajka Mamuzića, zbog velikog interesovanja, produžena je do 31. marta.
Izložba "Poetika vremena: (auto)biografija porodice" do 31. marta u Poklon zbirci Rajka Mamuzića
Foto: 021.rs
Ova izložba predstavlja teorijsko i umetničko istraživanje, kroz fotografiju i umetničku instalaciju, na temu porodice kao jezgra društva, unutar kojeg se neprestano odvijaju brojni i različiti međuljudski odnosi, uspostavljaju, ali i urušavaju veze, gradi i prenosi lična i kolektivna istorija.
Fotografija je polazište za istraživanje koje se kreće od upotrebe starog fotografskog kolodijumskog postupka, preko digitalnih fotografskih zapisa, do alternativnog procesa korišćenja organskih materijala prilikom stvaranja fotografskih slika.
Izložba se bavi pitanjem sećanja i prolaznosti. Propituje koliko su naša sećanja, lična, porodična i kolektivna, kroz protok vremena statična, nepromenjiva, pouzdana i krhka.
 
Jelena Kovačević Vorgučin (1975, Novi Sad) završila je studije slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (1998), a magistarske iz oblasti fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu (2003). Upisala je doktorske studije iz oblasti Likovnih umetnosti na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. 
 
Zaposlena je na Akademiji umetnosti od 2000. godine, gde trenutno radi kao vanredni profesor na Katedri za fotografiju. Svoje radove je izlagala na 18 samostalnih izložbi u zemlji i na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Polje istraživanja i delovanja primarno nalazi u mediju fotografije, često probijajući klasične granice fotografske slike. U žižu interesovanja uvek postavlja čoveka, njegov odnos prema sebi, drugima i prema životu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič