Benefit koncert za troškove personalne asistencije u klubu "Rebel Relic"

Benefit koncert za troškove radnih prava personalnih asistentkinja i asistenata osoba sa invaliditetom održaće se u novosadskom klubu "Rebel Relic" u četvrtak, 27. aprila.
Benefit koncert za troškove personalne asistencije u klubu "Rebel Relic"
Foto: Pixabay

Kako se navodi u saopštenju Centra "Živeti uspravno", prikuplja se novac za troškove asistenata i asistentkinja 14 osoba sa invaliditetom u Novom Sadu koje grad u 2021. i 2022. godini nije pokrio.

Takođe, novac se prikuplja i za troškove rada asistentkinja dveju osoba iz Subotice i Beograda, koje zbog toga što imaju 85 i 90 odsto telesnog oštećenja, a ne 100 odsto nemaju pravo na finansiranje usluge personalne asistencije iz budžeta gradova u kojima žive.

Prikupljena sredstva će se iskoristiti i za troškove optimalnog nivoa asistencije jednoj osobi u Somboru, kojoj grad pokriva 40 sati usluge, a potrebno joj je 60.
 
Na koncertu sviraju bendovi Non Grata, Happy Hippy, Norveška šuma i Negde između. Događaj počinje u 19 časova.
 
Novac će se donirati na licu mesta. 
 
Ko nije u mogućnosti da dođe na koncert, može donirati na račun Centra 340-11001286-31, Erste Bank A.D. 
 
"Svaki iznos dragocen je solidarni doprinos dok se ne počnu finansirati sva radna prava osoba koje asistiraju", navode u Centru.
Takođe, predstojeći festival "Ritam Evrope" u okviru svog programa će podržati kampanju tako što će se na koncertu 9. maja u Limanskom parku prikupljati sredstva.
 
Hor "Hašira" i dečiji hor 11. maja organizuju koncert podrške Centru za pokrivanje nepokrivenih troškova usluge perosnalne asistencije, a za jun je predviđena organizacija još dva događaja. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič