Izložba "Vreme čudovišta" Mirjane Milovanović od danas u galeriji Fabrike

Izložba "Vreme čudovišta" Mirjane Milovanović biće otvorena u sredu, 26. aprila u galeriji SKCNS Fabrika.
Otvaranje izložbe je u 19 časova, a postavka će moći da se pogleda do 3. maja, svakog radnog dana od 10 do 19 časova.
O umetnici:
 
Mirjana Milovanović (2002, Beograd) je studentkinja slikarstva na osnovnim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Bosiljke Zirojević-Lečić. U svojim radovima istražuje konceptualni potencijal klasičnih medija. Kroz upotrebu humora, igre reči prerađuje i istražuje teme vezane za konzumerizam, društvene medije i mentalno zdravlje. Od 2022. učestvuje u brojnim grupnim izložbama u Srbiji i inostranstvu. Dobitnica je nagrade za crtež malog formata za studente likovne umetnosti.
O izložbi:
 
"Na izložbi 'Vreme čudovišta' koristim crteže, igru reči u formi in-situ postavke kako bih prikazala aktuelne događaje, paralelno sprovodeći duhovitu i oštru kritiku društvenih medija i potrošačkog društva. Satirični radovi su intervencije na digitalno skeniranim stranicama iz art boook-ova. 
 
Crteži pretvaraju galeriju u prostor svima bliskih frustracija. Održavajući efemernu osnovu, ne zanemarujem inherentne kontradikcije socio-ekonomske privilegovane arene u kojoj se mogu naći ovi radovi. Na nasilje, raskoš i ispraznost odgovaram sarkazmom i humorom kao zaštitom slobode.
 
Specifičnost lokacije i vremena su presudni za izložbu, fokusirajući 'Vreme čudovišta' na pojmove 'strah', 'anksioznost', 'self-care (briga o sebi)', 'rat' i 'otpor'. Ovaj stil izložbe predstavlja jedinstven umetnički pristup o refleksiji društva; on nije direktan napor da se oblikuju prilike, već izraz saosećanja i angažovanja." - Mirjana Milovanović

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič