Pučinijeva opera "Madam Baterflaj" u petak u Srpskom narodnom pozorištu

Popularna opera Đakoma Pučinija "Madam Baterflaj" biće izvedena u petak, 12. maja, u Srpskom narodnom pozorištu.
Ova opera je jedna od najizvođenijih u svetu, a dočarava tužnu ljubavnu priču mlade Japanke Đo-Đo-san, prikazujući ujedno i kulturološki kontrast istoka i zapada.
Dirigent je Mikica Jevtić, a učestvuju solisti, Hor i Orkestar Opere SNP-a.
Reditelj Mladen Sabljić smatra da je ova Pučinijeva opera veliki izazov za umetnika zato što zahteva "tri umetnika: pevača, muzičara i glumca".
 
"To je kompletan repertoar i današnji zahtevi savremenog operskog teatra kao i savremene publike, čiji su nivo i kriterijumi veoma visoki, zahteva to trojstvo, ne samo za pevanje nego i za muziciranje i glumu. U ovoj operi je sve to prisutno. I ako govorimo o Pučiniju koji je za razliku od Verdija stvarao u velikim plohama, u velikim zahvatima, moramo istaći da je to jedan mozaik realističkih, poetskih scena koje zahtevaju izuzetnu interpretaciju, i muzičku i scensku", navodi.
 
Opera će početi u 19 časova, na sceni "Jovan Đorđević".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič